26 Dec
26Dec

In het oude stationsgebouw van Rijmenam kan je bij Edouard Gauthier en Marjolein Van Overbeke genieten van een lekker avondje uit. Kwaliteitsvolle verse producten worden door chef Edouard omgetoverd tot heerlijke gerechten. Bijpassende aperitieven, wijnen, cocktails en mocktails krijgen dankzij Marjolein vakkundig hun plek bij het gerecht. Het koppel geniet ervan hun klanten te verwennen. 

Van café naar restaurant

Edouard en Marjolein namen Bombardon over in 2006. Het was toen een café waar je ook een beperkte kaart met snacks kon terugvinden. Een combinatie van het rookverbod en  gezinsuitbreiding, zette het koppel aan om van koers te veranderen. Enkel de naam, die verwijst naar voormalig caféuitbater en tubaspeler Leopold Rijmenams, bleef behouden. Het koppel had al ervaring in het uitbaten van een ijssalon en manege, maar specialiseerde zich via opleidingen en smaaktesten verder in de betere culinaire keuken. 

Meer dan 100 soorten gin

Marjolein ontvangt ons voor het interview achter de bar van de brasserie. Een mooie collectie gin ’s etaleert een groot deel van de drankenkast. “We hebben meer dan 100 soorten gin en een uitgebreid aanbod aan bijhorende tonics,” vertelt de liefhebster van de betere gin-tonic. “Ik ga op zoek naar speciale flessen die je in een standaard drankenhandel niet kan krijgen.” Het bijzondere aanbod wordt meteen duidelijk als ze een aantal flessen toont. De Tanqueray Malacca Gin is slechts op 100.000 flessen gemaakt en gebaseerd op een oud recept. De distilleerderij van Save The Queen Gin doet beroep op verschillende Vlaamse imkerijen om honing aan gin toe te voegen. Het is meteen ook een oproep om respect te hebben voor de bijen en het milieu. Leuk weetje: Alles gestart is met een klant die een Hendrickx’s gin wilde drinken in plaats van Gordons. Marjolein was nieuwsgierig naar het verschil in smaak en de rest is geschiedenis.

Walhalla voor vleesliefhebbers 

Een andere ontdekking in Bombardon zijn de verschillende soorten ‘dry aged beef’ ook wel gekend als gerijpt vlees. Het uitgebreid assortiment aan verschillende rassen van rundsvlees verwelkomt je bij het binnekomen in de speciale rijpingskast West-Vlaams rood, Rubia Gallega, Salers, Blonde D'aquitaine, Hereford, Normande, Black Angus en Texas longhorn..., je vindt ze allemaal in Bombardon. “We hebben heel wat klanten die zelf nooit vlees klaarmaken, maar speciaal naar ons komen voor een lekkere steak,” weet Marjolein ons te vertellen. “We zijn zeer streng in onze selectie van vlees en kopen enkel aan bij leveranciers die onze authentieke producten kunnen beloven. De herkomst van ons vlees is gegarandeerd correct.  We bakken ons vlees ook op een speciale Franse grill met geselecteerde houtsoorten.”

Artisanale producten

Na zijn opleiding als chocolatier heeft Edouard de passie voor creatieve en lekkere gerechten verder ontwikkeld. “ Mijn liefde voor lekker koken zorgt voor mijn dagelijkse drive. Het kiezen van goede producten om mee te werken is de basis om smaakvolle gerechten te maken. Ambachtelijke vakkennis maakt dat de klanten dit ook proeven,” beaamt de chef. Artisanale producten  vind je veelvuldig terug als je in Bombardon gaat eten. De broodjes met verschillende kruiden, de lekkere koekjes en heerlijke pralines bij de koffie, … ze zijn allemaal in huis bereid.

Bombardon in Rijmenam, zeker een bezoekje waard als je van lekker eten houdt! Bezoek zeker eens hun Facebookpagina Auteur: Philip Peeters, Knights 21

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.