05 May
05May

Tijdens een zomerse BBQ bespreken Yana Smedts, Heidi Luyten en Benjamin Petzel hun plannen om de lokale supermarkt over te nemen. De drie zijn geboren en getogen in Rijmenam en houden van lekker eten. Yana heeft ervaring in verkoop, Benjamin genoot een opleiding aan hotelschool Spermalie en werkte voor enkele toprestaurants (o.a. Hof van Craeyenbergh)  en Heidi is zelfstandig eventmanager. Carrefour is overtuigd van hun kwaliteiten en besluit met hen in zee te gaan als franchisenemers. Een goede zet!

Samenwerken met lokale ambachten 

“In Rijmenam zit lekker eten en drinken in het DNA van de inwoners. Dat merk je aan de mensen en de diverse lokale producten en handelszaken uit de regio. Na een regionaal marktonderzoek hebben we gemerkt dat er ruimte was voor een buurtsupermarkt met een divers aanbod en ruime openingsuren,” vertelt Benjamin ons in de gloednieuwe supermarkt. Dat de gloednieuwe ondernemers niet zomaar een doordeweekse supermarkt willen zijn, merk je aan hun aanbod. Vers geperste fruitsap, een warme kop koffie en een ruim assortiment aan lokale en verse producten. Naast bekende lokale bieren Marcel en Sjampetter, verkopen ze ook de ambachtelijke chocolade en koffie van De Bombardon. “Eduard, de chef van bombardon, maakt chocolade van ‘bean-to-bar’. De lokale bierbrouwers hebben unieke bieren. Dat zijn producten waar we als buurtwinkel graag mee uitpakken, “ vertelt Benjamin trots.

Ruime openingsuren voor tevreden klanten.  

De winkel is open van 7u tot 20u, en is alle dagen open behalve dinsdag. “Het doet deugd om te merken dat klanten zeer tevreden zijn met onze nieuwe winkel,” vertelt een blije Yana. “Sommige klanten komen zelfs meerdere keren per dag hun aankopen doen.  De winkel heeft een aanbod waarbij je op elk moment van de dag een reden hebt om hen te bezoeken. “We zijn streng in onze keuze voor leveranciers. Zo kunnen we vers gebakken bakkersproducten en sappige gebraden kippen aanbieden. Klanten komen hiervoor speciaal naar de winkel.” Yana heeft zelf ook haar eigen guilty pleasure.  “De ovengebakken koekjes met stukjes chocolade zijn onweerstaanbaar”, vertelt ze met een brede de glimlach op het gezicht.

Liefde voor Rijmenam.

De uitbaters van de nieuwe Carrefour Express zijn blij dat ze in ‘hun’ dorp kunnen ondernemen. Het Kastanjebos is voor Yana een plekje met heel wat mooie herinneringen. “Het is voor mij een plekje waar ik tijdens mijn jeugd heel veel heb rondgehangen met mijn vrienden. Ook vandaag ga ik er na een drukke werkdag naartoe om event tot rust te komen.” Ook voor Benjamin en zijn vrouw Heidi is Rijmenam een fantastische plek om wonen. “We spelen graag met onze zoon in het groen. Ook een toertje lopen of fietsen langs het Dijlepad is steeds weer een prachtige ervaring.”

Het drietal hoopt op een lange en duurzame groei van hun buurtwinkel als deel van het sociaal weefsel in Rijmenam.

We wensen hen alle succes!Meer informatie:

Website: https://winkels.carrefour.eu/nl/s/carrefour/carrefour-express-express-rijmenam/1255

Facebook: https://www.facebook.com/Carrefour-Express-Rijmenam-163716427667180/

Auteur: Philip Peeters, Knights 21

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.