06 Jun
06Jun

In Rijmenam startten op 6 juni de eerste werken voor de vernieuwing van het dorpscentrum. De handelaars willen de toekomstige veranderingen van hun dorp met een positieve geest bekijken. Daarom dat vanuit handelsvereniging Rijmenam Explosief op 12 juni een ontbijt aan de arbeiders van uitvoerende aannemer Deckx zal worden aangeboden. 

Een ontbijt betekent een goede start

“Het symbolisch gebaar van een ontbijt kennen we allemaal, “aldus Michel Voskrensky, voorzitter van Rijmenam Explosief. “Een ontbijt is een essentieel onderdeel voor een goede start van je dag. We willen de arbeiders op deze manier met zowel fysieke als mentale energie laten starten.” Samen ontbijten is ook een symbool van verbondenheid. Gedurende anderhalf jaar zullen de werken in 7 fasen verlopen en zijn aannemer, handelaars, bewoners en het gemeentebestuur nauw met elkaar verbonden. “Uiteraard verwijst het ontbijt ook naar het typisch bourgondische karakter van de inwoners van Rijmenam,” aldus de voorzitter. Voor het gevarieerde ontbijt deed de handelsvereniging beroep op La Mela, een lokale winkel van biologische en Italiaanse producten. “De ploeg arbeiders die is afgevaardigd voor de werken in Rijmenam heeft het alvast getroffen met deze locatie,” beaamt werfleider Danny Jacobs. Hij kijkt alvast uit naar een vlot verloop van de werfvergaderingen met de handelaars.  

Trouwheidsactie voor de klanten

Rijmenam Explosief wil ook de klanten die blijven winkelen in Rijmenam belonen voor hun klantentrouw. Daarom start onze handelaarsvereniging met een stempelactie. Wie tijdens de zomermaanden iets koopt in Rijmenam, zal hiervoor bij elk aankoopmoment een stempel krijgen. Wie een volle kaart heeft maakt elke maand kans op één van de leuke prijzen die verloot worden. De meeste handelaars in het centrum nemen deel aan de actie en iedere handelaar kan aansluiten.  Het is de eerste actie uit een promotieplan dat werd uitgewerkt. Tijdens elke nieuwe fase die er tijdens de werken aanbreekt zullen onze handelaars iets leuk doen voor hun klanten. “Onze handelaars zullen bereikbaar blijven tijdens de periode van de werkzaamheden. Maar we willen ons positivisme op deze manier extra in de kijker zetten,” aldus het bestuur van Rijmenam Explosief. “We kijken ook uit naar samenwerkingen met onze lokale verenigingen.”

Gemeentebestuur tevreden met positief signaal

Bij werkzaamheden is de lokale economie een belangrijk aandachtspunt. Daarom dat het gemeentebestuur iemand heeft toegewezen om onze handelaars maximaal te ondersteunen. De eerste ontbijtactie is alvast een positief signaal dat de werken in een open en transparante communicatie zullen verlopen. Via de tandem aannemer, handelaars en gemeentebestuur kunnen we de bevolking maximaal sensibiliseren. 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.