13 Sep
13Sep

Wie er betoverend wil uitzien, kan terecht in het centrum van Rijmenam bij kapsalon Parelmoer. Zaakvoerster Carina De Wijngaert verzorgt er haar klanten met veel vakkennis en beroepsliefde. Niet alleen haar klanten worden mooier. Met haar bruisende inzet bij handelsvereniging Rijmenam Explosief brengt ze inwoners samen en maakt ze heel het dorp wat mooier. Tijd om haar wat beter te leren kennen.

Kinderdroom om kapster te worden.

Carina beoefent al sinds haar 17 jaar als zelfstandige het kappersvak. “Als kind wilde ik al kapster worden. Bezoekjes aan de kapper vond ik fantastisch en als klein meisje amuseerde ik me met de haren van mijn poppen en familieleden,” zegt Carina vrolijk. Op haar vijftiende, tijdens haar studies aan Coloma in Mechelen, werkt ze elk weekend in een kapperszaak. In 1984 startte ze met veel goesting in haar geboortedorp Rijmenam een eigen zaak.  Ondertussen heeft ze een goede reputatie opgebouwd. Ze gaat regelmatig extra opleidingen volgen en werkt met topproducten van L’Oreal en Kérastase.

Kapsalon Parelmoer heeft een zeer ruim publiek. Ouderen en kinderen, mannen en vrouwen, iedereen is welkom. De laatste jaren merkt de vrolijke kapster wel enkele trends in haar vak. “Bij de jongeren zijn mannen veel meer bezig met hun uiterlijk dan meisjes. Ze hebben vaak foto’s van hun favoriete voetballer bij en vragen dan hetzelfde kapsel.” Een tweede trend die ze merkt zijn het stijgend aantal korte bezoekjes bij vrouwen. “Hoewel er bij haar ouder cliënteel heel wat klanten zijn die trouw elke week hun haren laten verzorgen, merkt ze hier een ook stijging van het aantal korte bezoekjes bij jonge dames. “We leven in een cultuur waar mensen er graag goed uitzien. Door onze democratische prijzen is het ook voor jongeren mogelijk, om voor een feestje of een avondje uit, even langs de kapper te gaan.”

Geknipte persoon voor Rijmenam Explosief

Als geboren en getogen Rijmenamse heeft ze haar hart verloren aan haar dorp. De inwoners van Rijmenam zijn bourgondiërs die elkaar graag ontmoeten op leuke activiteiten. “Iedereen die iets organiseert in het dorp heeft succes. Jeugdbewegingen, fietsclubs, motorclubs, voetbalploegen, … ze bezoeken elkaars festiviteiten allemaal. Je kan hier echt wel spreken van een bruisend verenigingsleven,” zegt Carina vrolijk. Met Rijmenam Explosief probeert de middenstandsvereniging daar een steentje toe bij te dragen.

“Ik weet nog goed hoe ik met mijn goede vriendin Christine Verreth, medezaakvoerster van Poorten Lena, voor het eerst naar de middenstandsraad van Bonheiden-Rijmenam trok. We waren beiden een beetje bevreesd dat we als vrouwen weinig te zeggen hadden, in een groep die vooral uit mannen bestond.” De dames scoorden meteen met hun drive en wil om leuke projecten op te starten. Samen met Michel Voskresensky en Koen Vertommen zetten ze hun schouders onder Rijmenam Explosief. De vereniging heeft al heel wat leuke acties opgezet met talrijke en diverse handelaars van Rijmenam. Hun rol in het sociaal weefsel van deelgemeente Rijmenam wordt zowel door de inwoners, handelaars als het gemeentebestuur enorm gewaardeerd.

Verweven met de buurt

Carina heeft haar man Patrick overtuigd om haar te volgen naar haar geliefde dorp. Ondertussen heeft het koppel er een gezellige thuis opgebouwd, waar ze graag gasten ontvangen. “Ons terras is een komen en gaan van buren en vrienden. Tijdens het genot van een glaasje worden leuke ervaringen gedeeld en verhalen verteld.” Maar het koppel bezoek ook graag de andere handelszaken uit de buurt. Wekelijks gaan ze een hapje eten bij het Italiaans restaurant Square. “De heerlijke pizza’s en scampigerechten zijn er een echte aanrader,” vertrouwt levensgenieter Carina ons toe.

Zo zie je maar, geluk zit hem in de kleine dingen. En dat weten ze in Rijmenam maar al te goed.

Meer informatie is te vinden op www.parelmoerkapsalon.be 

Auteur: Philip Peeters


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.