10 Sep
10Sep

Koen Vertommen, FINTRO-agent bouwt mee aan het sociaal weefsel van Rijmenam

Zakenkantoor Vertommen is als FINTRO-agent een gevestigde waarde in Rijmenam. Het kantoor is met Koen toe aan de derde generatie bankier en verzekeringsmakelaar. Hierdoor is Koen verweven met het reilen en zeilen in zijn geliefkoosde Rijmenam. Als het goed gaat met zijn gemeente, gaat het ook goed met zijn kantoor. 

Gestart in 1959 …

Grootvader Wynants was een inwijkeling in Rijmenam. Hij startte zijn zaak in 1959 op een appartement in de Lange Dreef. Als agent voor de Nationale Maatschappij voor Krediet aan de Nijverheid, beter bekend als ‘het blauwe fabriekje’ verwierf hij zijn eerste klanten. In 1982 besloot de bank om een kantoor te bouwen aan het Gemeenteplein. Dit gebouw is tot op vandaag nog steeds het kantoor voor de bank- en verzekeringsactiviteiten van Koen. “Van kindsbeen af speelde ik al bankiertje met mijn grootmoeder en hield ik van wiskunde en cijfers. Mijn eerste stappen in bank- en verzekeringsproducten zette ik als ambulante agent in 2000 waarbij ik kantoren openhield van Maasmechelen tot Drogenbos. Hierdoor heb ik veel ervaring kunnen opdoen.” Koen nam de zaak van zijn ouders over in 2004 en heeft zich ondertussen verder gespecialiseerd als personal banker.

Lokale verankering 

Het FINTRO-kantoor moet voor Koen ook meebouwen aan het community-gevoel van zijn gemeente. Door zich in te zetten voor de handelaars en het (sportieve) verenigingsleven wil hij meer zijn dan enkel een financiële dienstverlener. Als bestuurder bij de lokale handelsvereniging Rijmenam Explosief en als lid van de Raad voor lokale economie Bonheiden-Rijmenam wil hij de plaatselijke handel stimuleren. Hij is ook sponsor van de Rijmenamse Wielervrienden, de voetbalclub VC Rijmenam, Rijmrock en de Memorial van Coningsloo.

In de wereld van bank en verzekeringen is veel veranderd sinds Koen 17 jaar geleden in de sector startte. De bankencrisis en de Fortis-affaire heeft heel wat onzekerheden met zich meegebracht. Het kantoor heeft die dankzij de lokale verankering goed kunnen doorstaan, en is er sterker uitgekomen.

Diverse klanten

Koen houdt zielsveel van zijn job. Het dagelijks contact met zijn klanten en de sociale rol die hij kan vervullen maken het boeiend voor hem. “Of het nu om een verzekeringscontract gaat of over een belegging, ik vertrek  steevast vanuit de behoeften van mijn klanten Ik wil de volgende 30 jaar nog zaken kunnen doen en in mijn dorp met opgeheven hoofd kunnen rondlopen. Dat kan alleen als je uw klanten de juiste producten aanbiedt op basis van een eerlijke en duidelijke adviesverlening.”

Het FINTRO-kantoor van Koen kent een zeer divers cliënteel. “We hebben niet ambitie om de goedkoopste te zijn maar focussen ons op service en advies tegen een correcte prijs,” vertelt Koen. “ Het takenpakket is zeer divers. Ik help klanten van bij de geboorte tot het het plannen van hun nalatenschap. “Het geeft mij een enorme voldoening als ik de mensen een zekere gemoedsrust kan bezorgen. Zo werkte ik onlangs samen met de Koning Boudewijnstichting aan de successieplanning van een welgestelde man zonder kinderen. Hij is nu zeer tevreden dat zijn nalatenschap zal verdeeld worden naar zijn wens, waarbij zowel zijn naasten als de goede doelen die hem na aan het hart liggen niet zullen vergeten worden als hij er niet meer is."

Ook jonge mensen die graag in de digitale wereld leven, zijn blij als ze kennis en informatie kunnen opvragen bij een persoon van vlees en bloed.” Momenteel wordt er hard gewerkt om ook in de toekomst het FINTRO-agentschap verder te laten groeien binnen Rijmenam.

Rijmenam in het hart

Koen en zijn gezin leven zeer graag in Rijmenam. De mooie natuur en de zeer diverse en soms aparte winkels maken het typische karakter van onze gemeente. “Het is fijn om met ons gezin te gaan wandelen in de bossen en uitgestrekte natuurgebied aan de Dijle. Wat betreft handelszaken is er een zeer apart aanbod. Het winkeltje van Lutgarde is bijna vintage en zeer zeldzaam in zijn soort. Maar ook de verrukkelijke pizza’s van Restaurant Square, de culinaire klasse van de Bombardon, unieke smaken van La Mela, de fantastische sfeer in ‘t Spek en de vriendelijke bediening van Kapsalon Parelmoer maken het leven in onze gemeente aangenaam. Eén van mijn leukste vormen van onthaasting is gaan aanschuiven bij frituur ’t Rijemenammerke. Terwijl je wacht op heerlijke frieten kan je gezellig een babbeltje slaan met je dorpsgenoten. Dat is een onbetaalbaar stukje geluk.”


Auteur: Philip Peeters, Knights 21

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.