15 Jun
15Jun

Keramiek heeft gedurende vele duizenden jaren een belangrijke rol gespeeld in de menselijke geschiedenis. Het woord "keramiek" komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Van origine werd het woord gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt.

Keramiek bakken is  één van de meest veelzijdige ambachten. Keramisten ontwerpen een zeer divers aanbod aan werken. Dit kan gaan van kunstige beeldhouwwerken tot inspirerende totems maar ook meer praktische ontwerpen als mooie potjes voor tapas, bruikbare kommen en handige soepkommen. Bij Clay-On-Wheels kan je ze allemaal ontdekken. 

Tijdens het weekend van 24 en 25 juni organiseert het keramiekatelier van Myriam Thas een tentoonstelling met werken van Karine De Dycker. Deze keramiekartieste werd geboren in 1959 te Ukkel. Na haar studies 'fine arts' en 'juwellery design' aan St-Lukas kunstonderwijs, specialiseerde Karine zich in keramiek. In haar werken gaat de kunstenares steeds op zoek naar de link tussen rationele complexiteit en sobere eenvoud, technologie en materie. Haar werken kunnen zowel functioneel als abstract, maar altijd origineel. Tijdens de tentoonstelling zijn er ook werken te ontdekken van de leerlingen van Clay-On-Wheels. Interessant weetje, zowel Myriam als Karine zijn beiden afgestudeerd aan het IKA (Instituut voor Kunst en Ambacht) in Antwerpen onder leiding van Bruno Vermeiren.

Datum: 24 & 25 juni
Tijd: 11:00 - 18:00
Locatie: Gemeenteplein 24 te 2820 Rijmenam
Deelname is gratis - Een bezoekje aan de tentoonstelling geeft ook recht op één stempel voor de spaaractie van Rijmenam Explosief

Enkele werken van Karine De DyckerComments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.